Terug naar Home
Bruiloft
Ons verhaal
Festiviteiten
Nieuws
Bruiloft vips
Gastenboek
Vrijgezellenfeest
Fotoalbum
Huwelijksreis
Contact
Routebeschrijvingen


Wilco en Wendy zijn getrouwd!

 Onze huwelijksreisDe huwelijksreis is ook helemaal geboekt en we hebben er erg veel zin in. We gaan naar Zuid-Afrika en Mozambique! Eerst maken we een rondreis met een huurauto door Zuid-Afrika. En de laatste paar dagen gaan we naar een eilandje aan de kust van Mozambique. Dit is ongeveer ons programma:

Dag 1
Vlucht Amsterdam - Johannesburg
In Johannesburg aangekomen blijven we 1 nacht slapen in het Garden Court Johannesburg Airport hotel vlakbij het vliegveld.

Dag 2 t/m 4
De ochtend van dag 2 vliegen we door naar Kaapstad. Dan halen we onze huurauto op en kan het avontuur echt gaan beginnen. We blijven 3 nachten in Kaapstad, in het Guesthouse Welgelegen. In Kaapstad zijn we van plan om naar de pingu´ns op Boulders beach te gaan, Robbeneiland te bezoeken en de tafelberg te trotseren als het weer het toelaat. En uiteraard gewoon een beetje rondkijken in Kaapstad zelf, lekker (hopen we) uit eten gaan en de sfeer proeven.

Op dag 4 nemen we de tuinroute en rijden we naar onze tussenstop in Mosselbaai. We blijven daar 1 nacht in Eight Bells Mountain Inn.

Dag 5
Deze dag rijden we weer een stuk van de tuinroute door naar Knysna, waar we 2 nachten zullen verblijven in Knysna Hollow.

Dag 6 en 7
Op dag 6 zijn we in Knysna van plan een walvissencruise te gaan doen als het weer het toelaat. En anders gaan we misschien wel snowboarden op een zandduin.
Dag 7 rijden we verder naar Addo waar we overnachten in Addo Elephant National Park.

Dag 8
We blijven 1 nacht in Addo Elephant NP  en rijden vervolgens door naar Hogsback. Niet te missen volgens Zuid-Afrika ervaringsdeskundigen. Je waant je daar tussen de Hobbits uit Lord of the Rings.

Dag 9 en 10
Dag 9 zijn we een hele dag in Hogsback. Overnachten doen we daar in een cottage van "The Edge".
Zoals je op deze foto kunt zien verblijven we ook echt "on the edge"! Deze cottage hebben we zelf geboekt, rechtstreeks bij de verhuurder omdat het reisbureau en de touroperator nog nooit van Hogsback gehoord hadden (hoe schrijf je dat?) en er dus zeker geen hotels hadden.
Aan het eind van dag 10 rijden we naar Port Elisabeth om daar de huurauto in te leveren en een binnenlandse vlucht te nemen naar Johannesburg. Daar verblijven we wederom een nacht in het Garden Court Airport hotel (zijn we weer!)

Dag 11 en 12
Vandaag vertrekken we met een nieuwe huurauto vroeg uit Johannesburg, op weg naar het Madikwe wildreservaat. Het malariavrije Madikwe wildreservaat ligt tegen de grens van Botswana, even ten oosten van Gaborone. Het is het op drie na grootste wildreservaat van Zuid-Afrika, en heeft enige jaren geleden een van de meest omvangrijke herintroductieoperaties voor wild doorgevoerd (operatie Phoenix). Hierdoor zijn enorme aantallen wild succesvol teruggebracht, waaronder de zeldzame wilde hond.

Daar blijven we 2 nachten in Madikwe River Lodge. Deze lodge heeft zestien luxe chalets, waar we vanaf ons eigen houten dek over de Marico rivier kijken. Website Madikwe River Lodge

Dag 13
Vandaag pakken we misschien nog een ochtendsafari mee waarna we vertrekken naar Nylstroom. Hier blijven we een nacht in de Shangri La Country Lodge.

Dag 14
Vandaag rijden we verder naar Tzaneen. We overnachten daar in het Sherwood Country House.

Dag 15 en 16
Door naar Hoedspruit. 2 nachten in de Tshukudu Game Lodge. Wederom een mooie accommodatie in een wildpark (vlak bij Kruger National Park) waar we diverse begeleide safariritjes in een open jeep zullen doen. En in Tshukudu is het ook mogelijk met een wandelsafari mee te gaan en als je geluk hebt loopt Savannah de huis-cheeta met je mee!

Website Tshukudu Game Lodge

Dag 17 en 18
Door naar Kiepersol, overnachten in de Chestnut Country Lodge. Van hieruit kunnen we mooi een deel van de panoramaroute rijden of op eigen houtje het Kruger National Park bezoeken.

Dag 19 t/m 24
's Ochtends vroeg pakken we het vliegtuig van Nelspruit naar Johannesburg , vanwaar we doorvliegen naar Vilanculos in Mozambique. In Mozambique nemen we een bootje naar Benguerra Island en gaan daar heerlijk 5 dagen relaxen in Marlin Lodge. Website Marlin Lodge

Dag 25
Vandaag zit de pret er weer op en gaan we de lange terugreis naar huis maken. Weer met het bootje terug naar Vilanculos. Dan vliegen we via Johannesburg weer terug naar Schiphol Amsterdam.

Dag 26
Vandaag komen we weer aan op Schiphol. Home sweet home.